EEN BROKER OF EXCHANGE VINDEN DIE BIJ JOU PAST

Geld vreugdeWil jij op de beste exchange van Nederland jouw aangekochte cryptocurrency gaan verkopen? Wees nu nog een voorloper in het handelen van bitcoin, ethereum, ripple of andere altcoins en creëer een extra bron van inkomen voor jezelf.

Maak vandaag de stap als crypto investeerder en misschien treed jij wel in de voetstappen van Chris Larsen, Joseph Lubin, Brian Armstrong en word jij een van de volgende cryptomiljonairs. Echter kan dit natuurlijk niet zonder enige informatie over de verschillende brokers waarmee jij kan gaan handelen.

Lees snel verder en wij helpen je met het kiezen van het juiste platform om je eerste trade te verwezenlijken. 

WAAR MOET JE OPLETTEN

Waarom zou jij eerder voor Bitvavo kiezen om op te handelen in plaats van binance, litebit, coinbase of een andere exchange? Daarvoor zijn er enkele factoren waar je rekening mee moet houden. Zo moet je denken aan de bijkomende transactiekosten die kunnen verschillen per exchange, het aanbod van de verschillende cryptovaluta’s en nog veel meer.

Niet op ieder platform worden namelijk dezelfde coins verhandeld waardoor je een overweging moet maken in je strategie bij het gebruik van een specifieke broker. Naast deze overweging is het verstandig om te bedenken of je je aangekochte currency’s snel wilt doorverkopen of dat je deze juist wilt behouden voor de lange termijn. 

Als je je cryptocurrency bij wilt houden omdat je van mening bent dat jouw aangekochte munt de toekomst is. Houdt er dan rekening mee dat je je munten mogelijk op een externe wallet wil zetten om de veiligheid hiervan beter te kunnen garanderen. Daarnaast zou je ook rekening kunnen houden met de gebruiksvriendelijkheid van het platform waar jij op wilt gaan traden.

Wil jij een gemakkelijk overzicht waarbij je de schommelende koersen van je aangekochte bitcoin of altcoins in een oogopslag kan zien? Of ben jij iemand die gebruik wilt maken van de geavanceerde opties die jouw broker biedt? Zodat je op ieder moment van de dag uitgebreide grafieken en technieken kan gebruiken voor het aankopen en verkopen van je cryptomunten. 

Voor de verschillende technieken kan je denken aan het gebruik van specifieke indicatoren, stoploss orders, stop limit orders en de vele andere mogelijkheden. Maar het laatste punt waar je rekening mee moet houden zijn de transactie kosten die bij je transacties plaats vinden. Zo kunnen de transactie kosten sterk verschillen van 0,25% tot wel 5,0% of meer. 

Om het jou wat makkelijker te maken hebben wij enkele exchanges zelf uitgeprobeerd en hier zullen de voor- en nadelen tegen elkaar worden afstrepen om ervoor te zorgen dat jij de juiste exchange uitzoekt om het beste resultaat te behalen met jouw geïnvesteerde vermogen.

VERSCHILLENDE SOORTEN EXCHANGES

Nu je weet welke aspecten van belang zijn voor het uitzoeken van een goede exchange. Nu zal ik je wat vertellen over de verschillende soorten exchanges. Zo zijn er verschillende manieren waarop je cryptovaluta kan kopen. De beste manieren zijn hieronder weergegeven. Aangezien iedere manier zijn eigen voordelen en nadelen heeft zal dit hieronder duidelijker benoemd worden.

  • Cryptowisselkantoren
  • Gecentraliseerde exchanges
  • Gedecentraliseerde exchanges
  • Over the counter traden
 

CRYPTOWISSELKANTOOR

Cryptowisselkantoor, dit is het makkelijkste platform qua betalingen. Zo zet je na het aanmaken van een account je euro’s gemakkelijk om in bitcoin of andere altcoins. Zo kan een cryptowisselkantoor een belangrijke rol spelen voor de beginnende cryptobelegger. Je zou dit soort exchanges dan ook kunnen vergelijken als het grenswisselkantoor. 

Doordat dit soort platformen zo eenvoudig zijn voor het handelen in cryptocurrency, is dit niet altijd de goedkoopste optie. Dit komt echter ook omdat de cryptowisselkantoren zelf ook winst willen behalen. Deze platformen dienen dan ook als tussenpersoon voor de verkopende en kopende partij van de currency. 

Meestal koop een cryptowisselkantoor zelf de munten op, om deze vervolgens door te verkopen aan iemand anders. Dit zorgt ervoor dat de wisselkantoren grote hoeveelheden crypto in hun bezit hebben. Door op deze manier te handelen kunnen ze een vastgestelde prijs garanderen aan de partij die de cryptocurrency’s willen kopen. 

Door deze vastgestelde prijs lopen de kantoren zelf een groter risico. Wanneer het wisselkantoor dus bitcoin of een andere altcoin koopt willen ze deze vervolgens met winst verkopen. Om de dreiging te voorkomen rekenen deze platformen een klein percentage van de gemaakte transacties om mogelijk verlies te compenseren. 

Dit hoeft echter geen negatief aspect te zijn voor een beginnend belegger omdat alle platformen een winstoogmerk hebben en hierdoor een klein percentage vragen voor het gebruik van hun dienst. Bitvavo is hier een uitstekend voorbeeld van, door een zeer laag percentage van maximaal 0,25% is dit een minimale drempel om te gaan investeren in crypto. 

Door de lage transactie kosten van Bitvavo zijn ze snel uitgegroeid tot een van de grootste cryptowisselkantoren van Nederland. Daarnaast zijn ze ingeschreven bij de Nederlandsche bank en kan je zeer gemakkelijk met iDeal of Bancontact je tegoed storten. Daarnaast krijg je bij Bitvavo eenmalig €1000,- aan handelingskosten als je je registreert via onderstaande button. Door de sterke groei van Bitvavo zijn ze bezig met een transitie om een gecentraliseerde exchange te worden.

GECENTRALISEERDE EXCHANGE

Een gecentraliseerde exchange is momenteel een van de populairste manieren om je crypte te kopen en te verkopen. Hierin is er een organisatie die op een centrale plek alle transacties bij elkaar brengt. 

Je kan dit zo zien dat er een partij is die een specifieke cryptocoin wilt kopen. Dit kan elke currency zijn die wordt verhandeld op de exchange. De kopende partij geeft aan dat hij voor een bepaald bedrag de ecoins wilt kopen.

De exchange zoekt dan een verkoper die akkoord is gegaan met het het bedrag dat de koper ervoor wilt betalen. hierna zal de crypto van de ene naar de andere partij worden verzonden. Dit werkt vice versa hetzelfde als je je cryptovaluta wilt verkopen.

Jij hebt een aantal bitcoins of altcoins in je bezit die je graag wilt verkopen. Dan zet jij een verkoop order op de exchange. De exchange zoekt dan een koper die akkoord gaat met de prijs die jij ervoor wilt hebben. 

Doordat de exchange moet zoeken naar de juiste handelspartners kan het zijn dat je transactie iets langer duurt dan bij een cryptowisselkantoor. Maar omdat een gecentraliseerde exchange vooralsnog een winstoogmerk heeft worden er nog steeds kosten in rekening gebracht.

Door het winststreven van de exchanges betaal je transactiekosten over je uitgevoerde orders. Doordat de meeste gecentraliseerde exchanges op dezelfde manier werken proberen ze zich te onderscheiden met het aanbod in crypte. 

Over het algemeen bieden alle exchanges de grote currency’s aan zoals bitcoin, ethereum, ripple, bitcoin cash en litecoin. Maar daarnaast proberen ze zich zo op de markt te zetten door andere ecoins aan te bieden dan de concurrenten. 

Wil jij nu gaan handelen op een goede exchange? Registreer je dan nu op Litebit en kies uit meer dan 50 verschillende cryptocurrency’s om mee te handelen of zet ze direct op je Litebit wallet.
GEDECENTRALISEERDE EXCHANGE

Op gedecentraliseerde exchanges of ook wel een DEX genoemd wordt er geen gebruik gemaakt van een organisatie of tussenpersoon die jouw handelsacties met andere traders regelt. Zo zijn de investeerders die op dit soort exchanges handelen rechtstreeks met elkaar verbonden. Dit zorgt ervoor dat het een stuk goedkoper is dan op de bovenstaande platformen.

Dit houdt in dat de verschillende handelaren op deze manier pas handelen via het blockchain netwerk. Dit is dus het peer to peer netwerk wat cryptocurrency zo aantrekkelijk maakt. Je denkt nu vast huh? Gebeurd dat niet bij een cryptowisselkantoor of een gecentraliseerde exchange?

Nee dat gebeurd op bovenstaande platformen niet. Doordat er wordt gehandeld bij die ondernemingen zijn zij ook verantwoordelijk voor de afhandelingen van transacties. Nu dit in ieder geval duidelijk is gaan we verder. 

Je werkt nu pas direct via de blockchain. Wat dit inhoudt is dat je zelf verantwoordelijk bent voor je wallet er is namelijk geen organisatie die jouw privesleutels beheert of die garant staat voor jouw coins als je wordt gehackt. Dit is bij de eerdergenoemde platformen wel het geval tot een bepaald bedrag. 

Jij moet dus je crypto die je hebt gekocht goed beveiligen via een hardware wallet, desktop wallet, mobiele wallet, online wallet of nog een andere manier maar dit zijn dan toch wel de meest voorkomende manieren waarop jij je crypto’s kan beveiligen. 

Wanneer je dus wilt gaan handelen op een DEX zijn er behoorlijk wat aspecten waar jij als trader rekening mee moet houden. Door al deze bijkomende redenen is deze vorm van handelen nog niet heel actief onder de cryptohandelaren die er nog niet zo heel veel vanaf weten. 

Door het lage animo van beginnende gebruikers kan het zo zijn dat wanneer je op de DEX een trade wilt uitvoeren het langer duurt om een aankoop of verkoop order te verwerken. Echter zijn de mogelijkheid om te handelen in ICO’s veel groter. 

Na de mogelijkheid om in meer ICO’s te handelen zijn er veel meer positieve aspecten verbonden aan een gedecentraliseerde exchange. Zo prefereren cryptohandelaren toch dit soort exchanges omdat je hierbij de basisprincipes van bitcoin en de wijsheid van Satoshi Nakamoto naleeft. 

Er is op deze manier van handelen echt geen tussenpartij nodig om je cryptocurrency’s te kopen of verkopen. Daarnaast is het handelen op deze manier voor iedereen altijd en overal beschikbaar. Overheden hebben dan ook niet de mogelijkheden om maatregelen op te leggen tegen dit soort exchanges. 

Iedereen heeft toegang tot deze exchange en de codering die erachter zit. Dit zorgt voor zeer positieve verbeteringen omdat iedereen de mogelijkheid heeft om verbeteringen aan te brengen in het systeem. Dit is dan ook de kracht van een open source netwerk.
OVER THE COUNTER TRADING

Over the counter trading wat ook wel off exchange trading wordt genoemd. Hierbij worden er transacties tussen twee partijen gemaakt die niet op de beurs of exchange te vinden zijn. Dit wordt meestal door partijen gedaan die in grote hoeveelheden crypto handelen.

Bij deze grote partijen moet je vooral denken aan mensen die voor meerdere miljoenen aan crypto bezitten. Aangezien bitcoin of andere cryptovaluta in het algemeen nog niet dermate groot zijn kan je bedenken dat zulke bedragen flinke koersveranderingen met zich mee brengen. 

Wanneer deze grote partijen wel via een exchange handelen worden ze ook wel whales genoemd. Hierbij proberen de whales voordeel te behalen met de grote koersveranderingen op de beurs. 

Met deze sterke veranderingen proberen de whales minder sterke partijen te laten reageren op de grote koersschommelingen. Hierdoor kunnen de emoties van kleinere spelers sterk beïnvloed raken waardoor ze irrationele beslissingen nemen.

Door radeloze beslissingen gaan mensen op de verkeerde momenten handelen door voornamelijk laag te verkopen maar ook hoog in te kopen. Ondanks dat er een mogelijkheid is voor deze whales om naast de beurs te handelen moet je alsnog de risico’s die deze grotere spelers met zich meebrengen goed incalculeren.

Hoe handelen deze whales naast de beurs? Dit doen ze door gebruik te maken van een bureau die hier speciaal voor is opgericht. Hierbij worden er voor de investeringen van meerdere miljoenen een bijbehorende koper gezocht. 

De koper van de grote hoeveelheid crypto spreekt van te voren een prijs af. Deze prijs hoeft niet per se te correleren met de huidige koersgang maar het is natuurlijkerwijs wel een goede richtlijn. 

Doordat de aankopen niet plaatsvinden op de beurs zijn deze ook niet openbaar. Dit zorgt ervoor dat het meestal niet duidelijk voor het grote publiek wie welk bedrag heeft verhandeld. Echter is het voor kleinere partijen ook mogelijk om OTC te handelen. 

Ook al raden wij dit zelf niet aan als dit niet via een gespecialiseerd bureau is omdat er een grote kans op diefstal of fraude is. Hierdoor raden wij aan om via een exchange zoals Bitvavo en/of Litebit te handelen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *