Litebit als broker

Ben jij net als wij ook van mening dat cryptocurrency het betaalmiddel van de toekomst gaat worden? Maar ondervindt jij vaak nog problemen om je cryptovaluta naar een hardware wallet of andere externe opslagmethode te verplaatsen? Dan heeft Litebit de oplossing voor jou! Door gebruik te maken van een gebruiksvriendelijke en veilige broker is het handelen in cryptocurrency’s een stuk winstgevender.

Litebit is een door passie ontwikkeld platform dat is uitgegroeid tot een award winnende broker. Wanneer het in 2013 opgerichte platform online kwam hadden de twee oprichters het doel om iedereen gemakkelijk en snel toegang te geven tot het handelen in cryptogeld. 

Wat voor exchange is Litebit

Litebit is een in 2017 vernieuwde broker. Waarbij ze het handelen in cryptocurrencies voor iedereen mogelijk hebben gemaakt. Door het aanbod van meer dan 50 cryptomunten, dat ook nog direct is op te slaan in een online wallet. Zijn ze voor een lange periode de grootste brokers van Nederland geweest.

Zo hadden de twee oprichters het doel om het handelen in cryptocurrencies voor iedereen mogelijk te maken op een zo eenvoudig mogelijke manier. Zo willen ze met de bijna 800 000 gebruikers nog verder groeien tot de beste broker van Europa.

Zo kan je per cryptomunt direct zien waarvoor deze is opgericht en kan een basis leggen voor je fundamentele analyses. Het is dan ook mogelijk om de desbetreffende blockchain te bekijken, het forum te lezen en direct naar de geverifieerde website te gaan.

Daarnaast heeft Litebit een dagelijks handelsvolume van boven de miljoen euro. Dit houdt in dat jouw aankoop of verkoop bedrag bijna altijd op een veilige manier verhandeld kan worden. 

Gebruiksvriendelijkheid

Litebit is een broker dat voor iedereen toegankelijk moet zijn. Hierdoor hebben ze een zeer gebruiksvriendelijke website en app ontwikkeld. Waarmee jij over de hele wereld binnen enkele seconden je bitcoin, ethereum of andere cryptocorrencies kan kopen en verkopen. Zo hebben wij alle voordelen voor jou op een rijtje gezet:

  1. Voor iedere cryptomunt een eigen online wallet
  2. Mogelijkheid voor een twee-factor (2FA) code voor een extra beveiliging van je valuta
  3. Litebit is de eerste broker die geregistreerd is bij de Nederlandse Bank 
  4. Betalen mogelijk met Litebit credits en de meest gebruikte betaalmogelijkheden (iDeal, Bancontact, Creditcard, SEPA en GiroPay)

Hoe veilig is Litebit?

Bij de aanschaf van je cryptocurrencies kan je ervoor kiezen om ze te bewaren op je online wallet van Litebit. Of je kan deze direct naar je eigen hardware wallet verplaatsen. Bij het handelen in grote bedragen wordt dit altijd aangeraden om de veiligheid je aankoop te garanderen.

Wanneer je de eerste aankoop van je digitale munt hebt gedaan worden deze op je online wallet gezet. Omdat iedere munt in een aparte wallet wordt beheerd en beveiligd met verschillende technieken. Hierbij kan je denken aan een twee-factor (2fa) code en verschillende zeer strenge veiligheidseisen. 

Om te handelen met Litebit moet je jezelf bij het registreren identificeren om aan de gestelde eisen van de Nederlandse Bank te voldoen. Dit heet ook wel ken je klant en de bijbehorende risico’s. Daarnaast is Litebit verplicht om de betaalmethodes te verifiëren om fraude en andere illegale praktijken tegen te gaan. 

Door de nieuwe wetgeving wordt er met de wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (AML5) voorgezegd dat de integriteit van alle financiële dienstverleners instant blijft. 

 

Kosten en betalingen

Om je bitcoin, litecoin of andere cryptocurrencies via Litebit aan te schaffen zullen er transactiekosten van ongeveer 2% in rekening worden gebracht. Dit is dan niet de goedkoopste broker waar jij op kan handelen maar hier krijg je wel een zeer veilige en makkelijk te gebruiken platform voor terug.

De transactiekosten zijn gebaseerd op het gebruik van de blockchain van desbetreffende valuta. Voor het versturen en/of ontvangen van de jouw cryptocurrencies wordt een bepaald bedrag gerekend om de miners te belonen om de blockchain in stand te houden.

Hierdoor zijn de kosten afhankelijk van de munt die verplaatst wordt en de waarde die het heeft. Er worden geen verdere kosten gerekend voor het opslaan van cryptocurrencies op je persoonlijke litebit wallet. Wil jij weten wat litebit jouw allemaal kan brengen?

 

Litebit reviews

Wat zijn de ervaringen met Litebit? Mensen die contact zoeken met Litebit ondervinden enkele keren problemen. Het is dan ook mogelijk om ze via telefoon, Facebook of e-mail te bereiken. Op de site staat aangegeven wanneer ze bereikbaar zijn via de telefoon en dat ze binnen een dag reageren op de ontvangen e-mails. 

De ervaringen van onze klanten lopen sterk uit een. Zo hebben sommige mensen contact proberen te leggen maar is dit na meerde keren proberen niet gelukt en raden ze samen de hoge transactiekosten deze broker ook af. 

Andere ervaringen zijn veel positiever. Deze mensen hebben dan ook weinig hinder ondervonden. Zo zeggen ze dat het gebruik van de app en de site zeer overzichtelijk is en er snel transacties verricht kunnen worden.

Een beter alternatief voor Litebit

Vind jij de transactiekosten van Litebit te duur en wil je daarom een goedkoper broker? Dan zijn de transactiekosten van 0,25% van Bitvavo ideaal voor jou. Aangezien Bitvavo een exchange is die in Amsterdam staat geregistreerd.

Door de goedkoopste exchange van Nederland te gebruiken zal jij meer rendement halen met jouw aankopen. Daarnaast heeft bitvavo de laatste jaren veel groei meegemaakt en zijn ze goed onderweg om de beste broker van Europa te worden.